Planet Unknown- september 2023

Onze planeet heeft geen grondstoffen meer en we zijn gedwongen te verhuizen. We hebben een reeks planeten ontdekt en onze rovers erop uitgestuurd om hun omgeving te testen in de hoop op kolonisatie. Onze rovers hebben 1-6 levensvatbare kolonisatiemogelijkheden bevestigd.

 

Solani - september 2023

Vul de nachtelijke hemel met prachtige sterrenbeelden samengesteld uit uniek gevormde tegels.

Solani is een abstract tegelleg- en tekenspel voor 1-4 spelers.

Furnace - juni 2023

Furnace is een engine-building Eurogame, waarin spelers de rol op zich nemen van 19e-eeuwse kapitalisten die hun industriële bedrijven opbouwen en ernaar streven zoveel mogelijk geld te verdienen door bedrijven te kopen, hulpbronnen te winnen en deze in de best mogelijke combinaties te verwerken.

Revive - juni 2023

Revive is een spel voor 1-4 spelers met asymmetrische spelerskrachten, zeer variabele set-up en zonder gevechten of directe conflicten. De spelers spelen extra inhoud vrij door de 5-delige campagne te spelen. Zodra alle inhoud vrijgespeeld werd, kan Revive altijd opnieuw worden gespeeld.

De Betoverde torens - mei 2023

In het spel De Betoverde Torens laat je zien hoe goed je kan toveren. Je doet eindexamen op de Hogeschool voor toverkunsten. Om jezelf te onderscheiden moet je als eerste de legendarische Raventoren bereiken.

Distilled - mei 2023

Distilled: The Spirited Strategy Game is een zeer thematisch, middelzware euro game over het maken van alcoholische dranken in een distilleerderij. De gameplay is geïnspireerd op real-world distilleerderijprocessen met resourcebeheer, receptvervulling, het bouwen van tableaus en mechanismen om je geluk te verminderen

Dorfromantik - april 2023

In Dorfromantik werken maximaal zes spelers samen om zeshoekige tegels te leggen om een ​​prachtig landschap te creëren en te proberen de bevelen van de bevolking uit te voeren.

Wayfarers of South Tigris - april 2023

Het spel Wayfarers of the South Tigris situeert zich in 820 na Christus. Je vertrekt met een karavaan van arbeiders vanuit Bagdad. Je hebt als doel het omliggende land, de waterwegen en de hemel in kaart te brengen. Regelmatig breng je verslag uit over je bevindingen. Lukt het je om indruk te maken op de kalief?

Power Plants - maart 2023

Elke tovenaar weet dat de beste ingrediënten voor spreuken vers worden gekweekt.

Helaas is er maar één lapje grond in de buurt dat echt geschikt is om magische planten te kweken. Iedereen stemt ermee in om de tuin te delen, maar je hebt een plan. Jouw trouwe feeën gebruiken de krachten van de planten om de tuin te infiltreren terwijl deze groeit. Wanneer dan alles in bloei staat, zullen de beste plekjes de jouwe zijn!

Terracotta Army - maart 2023

In Terracotta Army vertegenwoordig je getalenteerde ambachtslieden en kunstenaars die werken om de wonderbaarlijke assemblage van beelden te bouwen. Tijdens het spel verzamel je middelen, upgrade je je werknemers en zoek je gunst bij de adviseurs van de keizer. Je doel is om een cruciale rol te spelen in het proces van het creëren van het terracottaleger, en je succes wordt gemeten in overwinningspunten (VP's). Tijdens het spel, bouwen jij en je medespelers samen het leger.

Wonder woods - februari 2023

Het is herfst, het heeft veel geregend en er groeien volop paddenstoelen in het bos. Op een mooie dag ga je cantharellen, morieljes, boleten en parasolzwammen plukken in het bos dat je door en door kent. Maar wees snel, want jij bent niet de enige die weet dat al dat lekkers daar groeit. Probeer de lekkerste oogst te verzamelen!

Les tribus du vent - februari 2023

De wereld is er slecht aan toe. Vervuiling heeft de ruïnes van vroegere beschavingen bedekt. Alleen de Tribes of the Wind blijven over, zwevend van piek naar piek om deze Verlaten Landen te saneren en terug groen te maken. Neem de leiding van een van de stammen en speel met de achterkant van de kaarten van je tegenstanders om al je acties te optimaliseren. Vervul je doelen en maak van je territorium het meest aangename om in te leven!

Mille Fiori - januari 2023

In Mille Fiori ben je een glasblazer in de middeleeuwen. Door middel van kaarten investeer je in werkplaatsen, verbeter je handelsroutes en lever je glaswerk aan huizen. Per beurt kies je een kaart, waarna je de overige kaarten aan de speler naast je doorgeeft. Dankzij de doorzichtige speelstukken verandert het speelbord gaandeweg in een prachtig kunstwerk. Wie wordt de beste glasfabrikant van Venetië?

Iki - januari 2023

Het doel van dit spel is om de jaarlijkse Edoïet te worden, die het best verpersoonlijkt wat bekend staat als "IKI", een oude filosofie waarvan men gelooft dat het de ideale manier van leven is onder de mensen in Edo. De subtiliteiten van de menselijke natuur kennen, verfijnd en aantrekkelijk zijn - dat zijn allemaal elementen van een echte IKI meester.

Wreck Raiders - december 2022

Je staat aan het hoofd van een team schattenjagers. Je verkent een ondiepe lagune die bezaaid is met scheepswrakken en hun lading. Je gaat ga op zoek naar schatten in de scheepswrakken, je  verzamelt schelpen om er tentoonstellingen mee te doen en om er aquaria mee te maken.

Verkozen tot “Familiespel van het jaar”

Endless winter - december 2022

In Endless Winter: Paleoamericans begeef je je in het tijdperk 10.000 jaar voor Christus en ben jij een stamleider die gedurende meerdere generaties zijn bescheiden jagers-verzamelaarsgroep wil laten uitgroeien tot een welvarende stammengemeenschap.

Endless Winter combineert worker placement en deckbuilding op een innovatieve manier.

Fyfe - november 2022

Alle spelers beginnen in Fyfe met hetzelfde bord. Gedurende het spel beslissen ze niet alleen welke fiches ze gebruiken, maar ook hoe ze deze scoren.

Iedere ronde plaats je één van twee fiches. Als er nog geen scorefiche aan de rand van het spelersbord ligt die wijst naar het zojuist geplaatste fiche, dan moet je er onmiddellijk één naar keuze plaatsen. Zodra een scorefiche compleet is, wordt deze omgedraaid. Ben je de eerste die dit scorefiche afmaakt, dan krijg je bonuspunten. Je kunt ook bonuspunten verdienen door meerdere scorefiches in één keer te voltooien.

Kun jij goed vooruitplannen en de fiches slim plaatsen om er met de winst vandoor te gaan?

Azul - november 2022

In Azul: Queen's Garden moeten de spelers een prachtige tuin aanleggen voor de lieftallige echtgenote van de koning door mooie planten, bomen en ornamenten aan te brengen.

Met behulp van een innovatief ontwerpmechanisme, de handtekening van de Azul-serie, moeten spelers zorgvuldig kleurrijke tegels selecteren om hun tuin te versieren. Alleen de meest geweldige tuinontwerpers zullen floreren en de zegen van de koningin winnen.

Wild Serengeti - oktober 2022

Wild Serengeti is een bordspel geïnspireerd op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Deze game combineert het plezier van het oplossen van puzzels met elementen van setverzameling en motorbouw om een diepe en unieke strategische ervaring te creëren. WILD: Serengeti volgt eenvoudige regels die gemakkelijk te leren zijn voor beginners, maar ook voldoende strategische diepgang voor meer ervaren veteranen. Vergezeld van 168 scènekaarten, variabele spelerskrachten en verschillende evenementen, biedt het een frisse, herspeelbare ervaring voor elke game. De betoverende kunstwerken, 3D-componenten en gedetailleerde animeeples leiden je rechtstreeks naar de levendige en adembenemende wildernis van de Serengeti.

Endangered - oktober 2022

Endangered is een coöperatief dobbelspel waarin twee tot vijf spelers samenwerken om een de tijger en de zeeotter voor uitsterven te behoeden.
Iedere speler speelt een natuurbeschermer met zijn eigen vaardigheden en een vast kaartspel. Elke beurt gooi je drie dobbelstenen en plaats je ze op drie verschillende acties waarmee je kaarten kunt spelen, invloed kunt geven, ontbossing kunt verwijderen, enzovoort. Jullie proberen invloedrijke ambassadeurs te overtuigen om een resolutie aan te nemen die zorgt voor het voortbestaan op lange termijn. Kunnen jullie de diersoorten voor uitsterven behoeden?

Carnegie - september 2022

Het spel Carnegie is geïnspireerd op het leven van Andrew Carnegie, geboren in Schotland in het jaar 1835. Andrew Carnegie is met zijn ouders naar de Verenigde Staten geëmigreerd in het jaar 1848. Hoewel hij zijn carrière begon als telegrafist, is hij één van ‘s werelds rijksten geworden vanwege zijn rol als grote speler in de opkomst van de staalindustrie in de Verenigde Staten en werd daarmee een icoon van de “American Dream”.

 Andrew Carnegie was ook een weldoener en filantroop; bij zijn dood in 1919 liet hij $350 miljoen na aan verschillende stichtingen en nog eens $30 miljoen aan goede doelen. Zijn schenkingen waren goed voor het ontstaan van bijna 2.500 openbare en gratis toegankelijk bibliotheken die bekend staan onder zijn naam; de Carnegie Libraries.

Creature Comforts - september 2022

In het spel Creature Comforts zijn de bosdieren bedrijvig. Ze gaan oogsten zodat ze de winter goed voorbereid kunnen ingaan. Naast voedsel proberen ze ook goederen te maken die zorgen voor gezelligheid en comfort: speelgoed, spelletjes, warme kledij, meubelen.
Iedere ronde sturen de spelers familieleden naar verschillende locaties om aan voorraad te komen. De dobbelstenen bepalen of een familielid slaagt in zijn doel. 
De dierenfamilie die aan het eind van het spel het meest comfortabele hol heeft gemaakt, wint het spel Creature Comforts.

Candy Lab - juni 2022

In Candy Lab werken alle spelers in de zuurstokfabriek. Je bent druk bezig orders te verwerken door de juiste combinaties van zuurstokken te verzamelen. Wie dat uiteindelijk het beste heeft gedaan wordt gekroond tot meesterinpakker en wint zijn gewicht in snoep😉!  Maar zo gemakkelijk gaat het niet, want Candy Lab is niet alleen een fijn, maar ook wel een beetje een pestspelletje.

Stroganov - juni 2022

In het spel Stroganov proberen spelers het beste bont te verzamelen om rijkdom en roem te vergaren terwijl ze door de uitgestrektheid van Siberië reizen. Vanaf het begin van de lente tot het einde van de herfst reizen ze door Siberië. Elke winter keren de spelers terug naar Tyumen om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar. Stroganov is een uiterst strategisch spel met een buffet aan keuzemogelijkheden. Het is een thematisch en uiterst mooi vormgegeven spel dat als een heerlijke motor vooruitvliegt. Een echte aanrader voor de veelspeler!

Ark Nova - mei 2022

Ark Nova - mei 2022

In Ark Nova plan en ontwerp je een moderne dierentuin met het uiteindelijke doel om de meest succesvolle dierentuin te hebben. Je bouwt verblijven, huisvest dieren en steunt  natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. Specialisten en unieke gebouwen kunnen je tijdens het spel helpen om bepaalde doelstellingen te realiseren. 

Sagani - mei 2022

Sagani - mei 2022

Welkom in Sagani waar het bereiken van harmonie tussen de natuurlijke elementen aarde, water, lucht en vuur het centrale doel is van de geesten die deze wereld bevolken. Deze geesten brengen het grootste deel van hun tijd door in hun vaartuigachtige woningen. Maar wanneer de elementen in balans worden gebracht, komen de geesten uit hun vaten en tonen zichzelf in hun volledige vorm.

Café - april 2022

In Café staat koffie centraal. Je gaat proberen een zo goed mogelijk koffiebedrijf op te starten, van het planten tot en met de distributie. Word jij de nieuwe koffiekoning van Portugal?

Pioneer Days - april 2022

Pioneer Days is een spel dat de dobbelstenen tekent en doet denken aan The Oregon Trail. Terwijl u uw strategie nastreeft, moet u voorbereid zijn op dreigende rampen zoals stormen, ziekte, overvallen en hongersnood.
Zadel en leid je wagentrein langs de gevaarlijke Oregon Trail! Bouw een team van sterke folk en verzamel middelen en apparatuur met een uniek dobbelstenen-teken-systeem. Maar gevaren wachten in de dobbelstenen die je niet kiest! Je kunt stedelingen inhuren, wagons kopen, pannen voor goud en vee opnemen - terwijl je je tegelijkertijd voorbereidt op onvermijdelijke aanvallen, stormen en hongersnood. Wie zal het best de gevaren van de wilde grens onder ogen zien en hun wagentrein naar de overwinning leiden?

Vivid - maart 2022

In Vivid Memories ben je in je geheugen op zoek naar fragmenten van jeugdherinneringen die je in een web van gekleurde draden probeert te leggen. zo probeer je terug de juiste verbindingen te leggen om zo je vergeten kernherinneringen te herstellen en te ontdekken wat je effectief deed en wat je dacht te doen toen je jong was... 

Messina 1347 - maart 2022

In Messina 1347 bevind je je in een vorige pandemie, je moet als een van de belangrijke families de bevolking van Messina redden van de zwarte dood die door handelsschepen de stad binnendringt. Dit doe je door je luitenanten naar de wijken in de stad te sturen, waar je de aanwezige bevolking naar je landgoed evacueert, de pest uitbrandt, en de actie van de wijk neemt of deze terug bevolkt. Hiernaast verbeter je ook je landgoed met quarantainecabines voor de besmette bevolking of werkplaatsen om in aanzien te stijgen en de geëvacueerde bevolking zo actief in te zetten. 

So Clover - februari 2022

So Clover - februari 2022

So Clover. Vind de juiste links! ​Bij So Clover! schrijf je, zonder dit te laten zien, een aanwijzing op voor elk paar begrippen. Zullen de andere spelers, door samen te werken, deze begrippen kunnen raden?

P'achakuna - februari 2022

P'achakuna - februari 2022

In P’achakuna ben je een handelaar die met zijn lama natuurlijke kleurstoffen en witte wol vervoert door de Andes.
Lever je die grondstoffen aan een dorp waar er een grote vraag is naar deze grondstoffen, mag je een deel van het geverfde garen bijhouden.

Gutenberg - december 2021

Gutenberg - december 2021

In Gutenberg  ben je een  boekdrukkunstenaar uit de 15de eeuw.  Je probeert zoveel mogelijk orders te vervullen  om zo de nodige  faam en welvaart te vergaren.  Dit doe je door de juiste ambachtslieden aan te trekken en  te investeren in de nieuwste technieken.

Cubirds - december 2021

Cubirds - december 2021

In CuBirds moet je je kaarten slim neerleggen en zoveel mogelijk vogels verzamelen voor je vogelfamilies. 

Cascadia - november 2021

Cascadia - november 2021

Ga op reis door Cascadia in het noordwesten van Noord-Amerika en maak een gebalanceerd ecosysteem. De beurten zijn eenvoudig: kies een combinatie van leefgebiedtegel en dierfiche en leg deze in je groeiende ecosysteem. Ontvang punten door te voldoen aan de wensen van de diersoorten. Daarnaast ontvang je ook punten voor de grootte van je leefgebieden. Met 20 verschillende dierkaarten is elk spel Cascadia anders.

Dune - november 2021

Dune - november 2021

Duin: Imperium is een spel dat zich laat inspireren door elementen en personages uit de Dune erfenis, zowel de nieuwe film van Legendary Pictures als de literaire serie van Frank Herbert, Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Dune: Imperium gebruikt deck-building om een verborgen informatie-element toe te voegen aan het worker placement mechanisme. 
Lamaland - oktober 2021

Lamaland - oktober 2021

Uitdagende puzzels, slimme tactieken en lama's. Heel. Veel. Lama's. Lamaland is een tegelspel, waarbij je akkers aanlegt, gewassen verbouwt en samen met lokale dorpelingen werkt. Lama's geven punten, maar hoe meer lama's op je akkers komen, des te moeilijker wordt het om verder uit te breiden. Scoor jij de meeste lama-punten?

Meadow - oktober 2021

Meadow - oktober 2021

Meadow is een boeiend verzamelspel met meer dan tweehonderd unieke kaarten met handgeschilderde aquarel illustraties. In het spel kruipen de spelers in de huid van ontdekkingsreizigers die strijden om de titel van meest bekwame natuurwaarnemer. Om te winnen, verzamelen ze kaarten met de meest waardevolle soorten, landschappen en ontdekkingen. Hun reis wordt geleid door passie, nieuwsgierigheid naar de wereld, een onderzoekende geest en de wens om de mysteries van de natuur te ontdekken. De competitie gaat verder bij het vreugdevuur waar spelers racen om de doelen van hun avonturen te vervullen.

de verdwenen ruines van ARNAK - september 2021

de verdwenen ruines van ARNAK - september 2021

Op een onbewoond eiland in onbekende zeeën hebben ontdekkingsreizigers sporen gevonden van een nieuwe beschaving. In de verdwenen ruïnes van Arnak leid je een expeditie om het nieuwe eiland te verkennen en verloren artefacten te vinden. In je reis zul je angstaanjagende bewakers tegenkomen waar je het tegen op moet nemen.

Calico - september 2021

Calico - september 2021

Calico, uitgegeven door White Goblin Games, is een tactisch tegel-leg-spel waarin je heerlijk moet puzzelen. Er zit een geluksfactor in het spel, want je bent afhankelijk van de lapjes in de lappenmarkt, maar dat stoort niet. Het houdt het een beetje spannend en de tactiek voert toch wel de boventoon.