Iki - januari 2023

Het doel van dit spel is om de jaarlijkse Edoïet te worden, die het best verpersoonlijkt wat bekend staat als "IKI", een oude filosofie waarvan men gelooft dat het de ideale manier van leven is onder de mensen in Edo. De subtiliteiten van de menselijke natuur kennen, verfijnd en aantrekkelijk zijn - dat zijn allemaal elementen van een echte IKI meester.


Edo - wat we nu kennen als Tokyo, Japan - was een bloeiende stad met een geschatte bevolking van een miljoen, de helft stedelingen en de helft samoerai. Met een enorme winkelcultuur was Edo's belangrijkste wijk, Nihonbashi, omzoomd met winkels, waar kimono's, rijst, en nog veel meer verkocht werden.

Nihonbashi staat centraal in IKI: De Ambachtslieden van EDO, dat je meeneemt op een reis door de befaamde straat van het oude Tokio. Hoor de stemmen van Nihonbashi Bridge's grote vismarkt. Ontmoet de vakmensen, die 700-800 verschillende klussen uitvoeren. Treed binnen in de interactiviteit van het winkelend publiek en de verkopers. Word één met de stedelingen.

Een van de voornaamste beroepen in de wereld van Edo is de ambachtsman. Elk van de Edo-ambachtslieden gebruikt zijn eigen ambachtelijke vaardigheid om het leven van de stedelingen te ondersteunen. In dit spel zijn er niet alleen handwerkslieden, maar ook straatventers, verkopers bij de winkels, en beroepen die uniek zijn voor deze tijd en tijd. Ontmoet de poppenspelers, die een voorstelling opvoeren. Ontmoet de oorreinigers waar de mensen voor in de rij zouden staan.