Cascadia - november 2021

Cascadia - november 2021

Ga op reis door Cascadia in het noordwesten van Noord-Amerika en maak een gebalanceerd ecosysteem. De beurten zijn eenvoudig: kies een combinatie van leefgebiedtegel en dierfiche en leg deze in je groeiende ecosysteem. Ontvang punten door te voldoen aan de wensen van de diersoorten. Daarnaast ontvang je ook punten voor de grootte van je leefgebieden. Met 20 verschillende dierkaarten is elk spel Cascadia anders.

Cascadia™ is een puzzelspel voor 1 tot 4 spelers. Met het prestatiewandelpad kun je ook alleen of met elkaar de uitdaging aangaan om bepaalde opdrachten te voltooien en de expert van Cascadia™ te worden. In deze uitdaging (3 modules) vind je in totaal 30 verschillende opdrachten die je kunt voltooien.
Waarom wil je Cascadia spelen?
- Het spel heeft eenvoudige regels met een uitdagend spelverloop
- Er is veel variatie door de combinatie van de vele dierkaarten
- De solovariant en familievariant maken dit spel voor iedereen geschikt

Pascal:'De opvolger van het kattenspel Calico, spel van de maand september.  In Calico is het vaak wachten op een tegel, die dan uiteindelijk net voor je neus wordt weggekaapt, waardoor al je plannen in duigen vallen.  In Cascadia ga je ook tegeltjes leggen, maar je hebt veel meer vrijheid.  Er is altijd een plan B.  Het spel ziet er bovendien geweldig uit en zit thematisch goed in elkaar.  Een arend leeft sollitair, een zalm zwemt in stromen en Elanden leven in groep... Het spel is op 5 minuten uitgelgd en speelt als een trein.