Gutenberg - december 2021

Gutenberg - december 2021

In Gutenberg  ben je een  boekdrukkunstenaar uit de 15de eeuw.  Je probeert zoveel mogelijk orders te vervullen  om zo de nodige  faam en welvaart te vergaren.  Dit doe je door de juiste ambachtslieden aan te trekken en  te investeren in de nieuwste technieken.

Door te bieden op de verschillende acties ontwikkel je nieuwe technieken, verwerf je extra drukletters, inkt en decoraties.  Het unieke radersysteem laat je toe om bonussen slim te combineren en de nodige punten binnen te rijven.  Na zes ronden wint diegene met het meeste aanzien.  Het spel kan gespeeld worden met vier spelers en is taalonafhankelijk.  De regels zijn opgesteld in het Engels.

Pascal: ‘Visueel heeft het spel een enorme aantrekkingskracht: mooie vormgeving, draaiende tandwielen en houten drukletters.  Wat wil een mens nog meer!  Als dit alles dan ook nog eens wonderwel op elkaar inhaakt met een beperkt aantal regels, kan je terecht spreken van een sterk ontwerp.  Het geheim bieden op de verschillende acties zorgt voor de nodige interactie en spanning.  Maar echt gemeen wordt het spel nooit.  Je kan altijd wel iets aanvangen met hetgeen overblijft, want je zal uiteraard niet elke bieding winnen. Ik speelde het spel twee keer en het was telkens nagelbijten tot het eind.  Mijn enige minpuntje is dat het misschien een ronde korter had gekund.’